tisdag 3 december 2013



Minnesanteckningar Brukarråd Nya Raketskolan 20131127

 På en fråga redogjorde Riitta för hur man organiserar sig och arbetar i de tidigare årskurserna. Det finns alltid möjlighet till omgruppering av basgruppen. I och med att skjutdörrar sätts in mellan grupprummen blir det också lättare att arbeta.

Från lärarna påpekades också att det under de tillfällen eleverna har övningsämnen (idrott, slöjd m.m) går det också att dela gruppen.

 Skolgården upplevs liten när alla de yngre eleverna är ute på rast. Man kan skapa större ytor med en annan plogning. Rektorerna undersöker om detta är möjligt.

 På en fråga angående kontinuiteten för de yngre eleverna meddelade ansvarig rektor att det följer med lärare från åk 1-3.

 Det är nu skyltat för trafiken kring skolan. Parkeringen vid infarten är en öppen besöksparkering där inga motorvärmare är aktiverade. I och med skyltningen kan vi också ha parkeringsbevakning för att ev. avgiftsbelägga felparkerare.

 Ett önskemål från närvarande vårdnadshavare var att de grupper på skolan som har
hemsidor eller bloggar lägger ut brukarrådets minnesanteckningar och kallelser där. I kallelsen ska också en uppmaning till alla vårdnadshavare finnas med där de uppmanas att kontakta sina representanter i Brukarrådet om de vill lyfta frågor.

 Ett önskemål om att ha förvaltningens läs- och skrivplan på kommunens hemsida togs upp. Rektorerna tar frågan till förvaltningen.

 Frågan om mellanmjölken ersatts av lättmjölk togs upp. Rektorerna tar upp detta på kommande Kostråd och ber i så fall att få en bakgrund till förändringen.

 Mötet diskuterade vikariesituationen – som fortfarande är besvärlig – och rektorerna redogjorde för hur kommunen arbetar i denna fråga.

 Det finns önskemål om klockor utomhus. Rektorerna undersöker saken.

 Frågan om rastvärdar utifrån enligt modellen klassmorfar togs upp. Rektorerna undersöker möjligheten till sådana lösningar.

 

 Närvarande representanter önskar att man tar upp frågan om kläder med eleverna. Det handlar om att klä sig efter aktivitet och klimat så att man kan delta fullt ut.

 Byggnationerna i den gamla delen beräknas vara avslutade v.49. Efter det (under jullovet) görs nya mätningar så att man vet att åtgärderna gett önskat resultat. Detta är information från styrgruppsmötet idag den 28 november.

 Rektorerna redogjorde för elevläsårsplanen för 2014/2015. Den kommer att finnas på förvaltningens hemsida. Det redogjordes också för det som kallas karriärtjänster för lärare och som kommer att införas under vårterminen 2014.

1 kommentar: