tisdag 11 februari 2014

Ny information om NRS



14-02-11

Information till personal och vårdnadshavare till elever som går på Nya Raketskolan



Under vecka 5 genomfördes två föräldramöten i vilka den senaste informationen om situationen på Nya Raketskolan gavs. Här kommer nu information om vad som skett efter föräldramötena.

F o m 3 februari har eleverna gått i skola enligt ordinarie schema och förskoleklassen, åk 1, åk 6 och åk 7 har åkt buss till sina tillfälliga skollokaler. Dessutom flyttade åk 2, 3 och fritidshemmet till våning 3 samma dag. Den tillfälliga organisationen har fungerat bra och en del detaljer i organisationen justeras kontinuerligt. T e x på våning 3 har det varit varmt p.g.a. fel i ventilationssystemet. F o m 10 februari är det felet åtgärdat.

Överläkaren Forsell ansåg att en

enkätundersökning över elevernas och personalens hälsa måste genomföras för att kartlägga besvären. De enkäterna är beställda. Enkäten heter Örebroenkäten och den är anpassad efter elevers ålder. De yngsta eleverna från förskoleklass till åk 6 skall fylla i enkäten tillsammans med sina föräldrar och eleverna i åk 7- 9 fyller i enkäten själva.

För personalen och eleverna i åk 7-9 avsätter vi tid under skoldagen/arbetsdagen för ifyllande av enkäten. Observera att endast en enkät per elev skickas till vårdnadshavare. Enkäterna beräknas komma till skolan senast på onsdag denna vecka (12/2). Analys av enkätundersökningen görs av företaget som tagit fram enkäten.

Om ni vill veta mer om enkäterna, så kan ni hitta information genom att googla på Örebroenkät. Enkäterna skickas ut till målgrupperna så snart som möjligt och förhoppningsvis redan under denna vecka.

Den 13 februari kommer vi att ha

Brukarrådsmöte. Under det mötet kommer vi att välja föräldrarepresentanter till den kontaktgruppen som överläkaren rekommenderade att vi bildar för att hålla alla parter informerade om situationen med lokalerna. Vi börjar med ordinarie Brukarrådsmöte k l 18.30 och ca 19.00 övergår Brukarrådet till ett första

möte i kontaktgruppen. Förutom föräldrarepresentanter kommer det att finnas med representanter från Elevhälsan, företagshälsan, lärare, skyddsombud, byggnadsansvariga och elever.


Nya mätningar

både i den nya delen och i den gamla delen görs av AK-konsult den 17 och 18 februari. Den 17 februari k l 15.15 kommer AK-konsult att redovisa mätningsresultaten från senaste mätningen för personalgruppen.

Den 11 och 12 mars

kommer överläkaren Forsell och hygienikern Ingrid Liljelind till oss i Kiruna. Under de dagarna kommer vi att ordna föräldramöten och de kommer även att träffa kontaktgruppen, samt titta på lokalerna. Vi hoppas också att vi hinner få analyserna av enkätundersökningen, så att vi utifrån det resultatet har möjlighet att ställa frågor till läkaren.

Skolmodulerna

är beställda och så fort vi har fått dem hit, flyttar åk förskoleklass - åk 3 in i dem. Utifrån informationen som vi har idag sker flytten i månadsskiftet maj-juni.

Vi lägger ut ny information kontinuerligt. Det viktigaste i nuläget är att ni som har barn i förskoleklassen till åk 3 hjälper era barn att fylla i enkäten som vi skickar ut. Information om det kommer att läggas ut och skickas till er med era barn.

Rektorerna på Nya Raketskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar